Нами зацікавилися лічильник переглядів разів Залишайтеся з нами, ми працюємо для Вас! (команда туристичного рафтингу "По Тисі разом"

Курорт «Шаян»

Курортне містечко Шаян знаходиться в прекрасному куточку Закарпаття, на відстані 15 км. від залізничної станції Хуст, 60 км. – від міста Мукачева. Автобусне і автомобільне сполучення – від автостанцій Хуст, Мукачеве і Ужгород. Цілющі джерела Марамороша були відомі з давніх часів. На базі місцевих мінеральних вод у 1952 році був відкритий будинок відпочинку, а в 1957 р. одним із перших на схилах Виторлаг - Гутинського хребта на висоті 210 м над рівнем моря був зведений санаторій "Шаян”. Санаторій розташований на лівому березі ріки Тиси біля підніжжя гори Великий Шаян, що разом із горами Середній і Малий Шаян оточує курортну зону, залишаючи відкритим лише східний напрямок. Завдяки цьому формується своєрідний місцевий мікроклімат з майже безвітряною м'якою погодою. Порівняно тривала весна, нежарке літо , тепла осінь і м'яка зима.Середньорічна температура повітря дорівнює +8,7 градусів за Цельсієм. Найтепліші місяці - липень і серпень. Чудовий ландшафт місцевості з багатою і різноманітною рослинністю. Нині це – відома далеко за межами країни здравниця.
На відстані 1 км. знаходитися озеро, де можна купатися, кататися на човні або катамарані. Взимку в регіоні функціонує гірськолижні підйомники – 300 метровий на території Шаяна, 800 метровий в сусідньому селі Велятино.
Основний лікувальний чинник курорту - численні джерела лікувальних мінеральних вод, які містять різні макро- та мікроелементи, зокрема залізо, бор і фтор. Останній відносять до адаптогенів-радіопротекторів, котрі захищають організм від різних несприятливих факторів - біологічних, хімічних, фізичних. Серед них - вуглекисла холодна мало мінералізована крем'яниста гідрокарбонатно-натрієва мінеральна вода «Шаянська», загальною кількістю гідрокарбонатів вона наближається до мінеральних вод «Боржомі», «Єсентуки» і «Віши-селестон»(Франція), проте належить до Ділежанського типу через наявність в її складі мета кремнієвої кислоти. Смак цієї "чарівної" мінеральної водички, мають змогу оцінити шанувальники і гурмани в багатьох куточках нашої Зеленої Планети!
Окрім санаторію «Шаян» на території курорту функціонує декілька приватних санаторіїв і баз відпочинку. Зокрема ті, що обслуговуються інформаційно-реєстраційною системою ДКЗ (диспетчер курортів Закарпаття). Це пансіонат "Мараморош" та санаторій "Карпатія" . При мешканні в інших місцях, в санаторії "Шаян" можна купувати курсівки на лікування.
     У разі відсутності путівок на проживання у необхідний Вам період часу - не засмучуйтеся.  .

Зв'яжіться із диспетчером і попросіть про допомогу. Більшість путівок викуповується за квотами для організацій і тому є можливість відкупити їх якщо путівка ще не реалізована остаточно 

3 коментарі:

  1. Добрий вечір!

    Як мені до Вас потрапити? Я на данний моменти знаходжуся в готелі Подгорье http://www.hotel-podgore.com.ua/ ось координати, в мене е машина, тому хотілося б щоб Ви повідомили як можна дістатися найкоротшим шляхом до Вас. Чекаю на відповідь!

    ВідповістиВидалити
  2. Христос Воскрес!Яка мінімальна та максимальна вартість путівки в даний санаторій? З повагою

    ВідповістиВидалити