Нами зацікавилися лічильник переглядів разів Залишайтеся з нами, ми працюємо для Вас! (команда туристичного рафтингу "По Тисі разом"

Методики прийому мінеральних вод



Лікування захворювань органів шлунково-кишкового тракту проводиться мінеральною водою , яку рекомендується вживати невеликими ковтками, повільно. Таке вживання води дає більш тривалу дію мінеральної води на рецептори слизової оболонки ротової порожнини.

При необхідності надання проносного ефекту при запорах вживання води рекомендується залпом. При захворюваннях печінки і жовчовивідних шляхів мінеральну воду призначають натщесерце.


При гипоацидних гастритах, що характеризуються низькою кислотністю шлункового соку, показано застосування хлоридно-натрієвої води. Під час загострення захворювання воду п'ють в теплому вигляді два рази на день. Приймають воду по 100-150 мл через 30-40 хвилин після прийому їжі. При зниженні загостренням мінеральну воду кімнатної температури призначають по 200-250 мл тричі на день за півгодини до їди. Приймати воду потрібно швидко, малими ковтками. Курс лікування до 30-40 днів два рази на рік.
При високій кислотності шлункового соку мінеральну воду призначають по 150-200 мл тричі на день за годину до прийому їжі.  Еслі захворювання шлунка супроводжується печією, воду слід пити через 40-45 хвилин після їди. Можно приймати мінеральні води дробовим способом - по 100- 150 мл за 1,5 години до їди і через 40-45 хвилин після їди. Вода призначається в теплому вигляді, без газу, невеликими ковтками повільно. Курс лікування 30-40 днів два рази на рік.

При виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки мінеральна вода призначається за тією ж дозуванні і режимі прийому, що і при гастритах з підвищеною кислотністю. На початку курсу лікування воду п'ють по 100 мл, потім дозу поступово збільшують до 150-200 мл.

При захворюваннях кишечника з діареєю рекомендується щадна методика, згідно з якою мінеральну воду приймають по 100-150 мл через 20-30 хвилин після їжі малими ковтками. Воду застосовують у теплому вигляді, без газу. Після припинення діареї обсяг води на один прийом збільшують до 200 мл. Тепла вода без газу призначається за 40-60 хвилин до прийому їжі протягом 3-4 тижнів два рази в рік.

При захворюваннях кишечника з запорами потрібне тривале застосування прохолодною мінеральної води з газом по 250-300 мл тричі на день. Воду слід пити великими ковтками, швидко 3-5 разів на день за 40-60 хвилин до прийому їжі. Курс лікування 4-6 тижнів, потрібно до чотирьох курсів протягом року. Крім цього показано ректальне введення мінеральної води у вигляді клізми або промивання кишечника, але проведення цих маніпуляцій без лікарського призначення в домашніх умовах протипоказано.
При персистирующем хронічному гепатиті, алкогольному, медикаментозному, токсичне ураження печінки і жирових гепатозах мінеральну воду призначають у теплому вигляді без газу по 150-250 мл тричі на день за 40-60 хвилин до прийому їжі. Рекомендується курс лікування 4 тижні два рази в рік.

Гіпертонічну дискінезія жовчного міхура лікують призначенням теплою дегазованої мінеральної води по 150-200 мл на один прийом. Приймають воду невеликими ковтками, повільно три рази в день протягом 4-6 тижнів два рази в рік. Лікування доповнюють призначенням сліпих зондувань з використанням жовчогінних препаратів з м'яким дією, які проводять 1-2 рази на тиждень протягом півтора-двох місяців.

Гіпотонічну форму дискінезії жовчного міхура лікують мінеральною водою високої мінералізації. Вода повинна бути прохолодною, газованої, за один прийом застосовується 200-250 мл. Курс лікування повторюють протягом року 2-3 рази. Застосовують воду за 1-1,5 години до їди тричі на день протягом місяця, п'ють великими ковтками. Для сліпого зондування використовують сульфат магнію, сіль Барбара або Карловарський сіль без застосування грілки.
Для лікування і профілактики захворювань з порушенням обміну речовин і функцій ендокринної системи та відсутності супутньої патології органів травлення воду приймають за 40 хвилин до прийому їжі тричі на день, починаючи з 100-150 мл і поступово збільшуючи до 200-250 мл. Курс лікування становить 3-4 тижні, показаний 2-3 рази на рік. У разі наявності супутньої патології шлунково-кишкового тракту методика прийому води визначається з урахуванням наявних захворювань.

При патології нирок і сечовивідної системи для досягнення максимального сечогінну дію, застосовують зазвичай води кімнатної температури за 60-90 хв до їди. Кількість прийнятої води може бути поступово збільшена від 100-125 мл до 150-200 мл в залежності від маси тіла, рекомендується 5-6 кратний добовий прийом.
При захворюваннях нирок і сечовидільної системи застосовують воду кімнатної температури за 1-1,5 години до їди. Обсяг води поступово збільшують від 100-125 до 150-200 мл, кратність прийому води - 5 разів на добу.

При захворюваннях серцево-судинної і нервової системи, супутніх патології травного тракту застосовують щадні методики використання мінеральних вод. Води призначають тільки мало- і середньомінералізована, дегазувати, в теплому вигляді в обсязі 100-150 мл спочатку, збільшуючи поступово до 200-250 мл.

Патологія підшлункової залози:

При підвищенні функції підшлункової залози мінеральні води можна застосовувати в стадії ремісії, через півтора-два місяці після загострення. Води застосовують через 30-40 хвилин 4-5 разів на день після їди дрібно, в теплому вигляді, дегазувати. На один прийом беруть 100-150 мл. Приймають воду повільно, дрібними ковтками, тривалість лікування 2-3 тижні.
При зниженій функції підшлункової залози мінеральні води приймають за 1-1,5 години перед їжею, в теплому вигляді. При наявності проносу показано вживання води після прийому їжі і скасовується прийом води вранці. Як правило, воду приймають 3 рази на день, починаючи з 100 мл на прийом і поступово збільшуючи до 200 мл. Курс лікування становить 3-4 тижні 2 рази на рік.
У разі відсутності захворювань травної системи , води приймають по 150-200 мл за 40 хвилин до прийому їжі, 3 рази в день протягом 3-4 тижнів 1 раз на рік. Краще застосовувати води Свалява або Лужанська.

При хронічній інтоксикації для дезінтоксикації і очищення організму рекомендований прийом води Свалява, Лужанська, Карпатська Купель і Поляна Квасова, що володіють вираженим сечогінну і жовчогінну дію. курс лікування становить 2-4 тижні 1-3 рази на рік.

Мінеральні води ефективно застосовуються при комплексному лікуванні більшості найбільш поширених захворювань. Використання мінеральних вод дозволяє активізувати захисно-адаптаційні реакції організму людини, відновити функціональний стан органів травного тракту, нормалізувати діяльність нервової, ендокринної та імунної систем, що дає можливість повноцінної і життю. Завдяки високій ефективності, доступності, відсутності побічних ефектів, властивих медикаментозної терапії, а також екологічну чистоту, використання мінеральних вод є необхідним у лікуванні та профілактиці багатьох хвороб людини.


Ексклюзивно для наших читачів, яких цікавлять гуртові закупки Шаянських мінеральних вод безпосередньо від виробника пропонуємо каталог продукції та прибизні гуртові ціни.  Детальніше можете обговорити по вказаному в кінці каталогу телефону 050 540 20 47 (Степан)  

Немає коментарів:

Дописати коментар